Promocja tomiku wierszy "Okruchy codzienności. Antologia niedrzwickich poetów"

Promocja tomiku wierszy "Okruchy codzienności. Antologia niedrzwickich poetów" W piątek 16 grudnia o godzinie 18.00 w GOKSiR Niedrzwica Duża odbędzie się promocja tomiku wierszy "Okruchy codzienności. Antologia niedrzwickich poetów".

Tomik poezji zawiera wiersze 9 osób, które mieszkają na terenie Gminy Niedrzwica Duża.

Niedrzwiccy poeci nie są zjawiskiem jednorazowym, stworzonym na potrzeby chwili. Od wielu lat tworzą wiersze i skrywają je w swoich szufladach. W wielu przypadkach są rodowitymi mieszkańcami Gminy Niedrzwica Duża, czasami wrócili tu po latach, a czasami przyszli pielęgnować swoje szczęście rodzinne. Piszą to, co dyktuje im serce. Bacznie obserwują otaczającą ich rzeczywistość i z okruchów dnia codziennego układają mozaiki słów, historie swojego życia uplecione ze zdań.

Stylistycznie twórczość poszczególnych autorów różni się od siebie. Inna składnia zdania, używanie rymów pokazują, że do poezji można podchodzić w różnoraki sposób. Poszczególnych poetów różni także tematyka poruszana w ich wierszach. Łączy ich na pewno jedno – tworzą z radością i chcą dzielić się swoimi wierszami z innymi.

Wydawcą tomiku poezji jest Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw Społecznych.